ONS VERHAAL

Duiven zijn al van jongs af aan een passie van ons. In 2013 besloten we de krachten te bundelen en samen duiven te gaan kweken. Daarvoor investeerden we allebei al fors in fondduiven. Het meeste plezier beleven wij natuurlijk aan het vroeg thuiskomen van onze eigen vogels!

Peter had uit alle toppers van Nico Volkens gekocht. Michel had reeds in samenwerking het gehele hok van Toon van Beek opgekocht, een kleine topmelker en winnaar van de Fondspiegel.

De vliegresultaten konden dan ook niet uitblijven. Peter vloog al snel super op de ZLU. Michel, eerst in combinatie met Jan Castricum, kende nationale topuitslagen, vooral op de middaglossing. Nadat Jan met pensioen was gegaan, zijn we in 2013 samen gaan racen.

Toen en nog steeds worden er vele topduiven op ons rijke kweekhok onthaald. Het eerste vlaggenschip en grootvader van het hok was ‘De TOON’, een supervlieger en dito stamduif, gevolgd door het absolute vlaggenschip, Milos.

PROCES

Peter is een zeer deskundig kweker. Michel, met de hulp van zijn vrouw Sylvia, houdt zich vooral bezig met de vliegploeg. Er worden al jaren topuitslagen neergezet. Het nestspel wordt op natuurlijke wijze gevlogen, de medische begeleiding wordt tot een minimum beperkt.

Onze specialiteit ligt in de internationale fondvluchten. Deze bevatten onder andere Barcelona, ​​Agen, Pau, Marseille, Perpignan en St. Vincent.

DUIVEN

PRESTATIES

2021

Afstand Plaats
West Europese Super Marathon 2e
Keizergeneraal Fondunie 2000 1e
Keizergeneraal Samenspel Noord en Zuid-Holland 2e
Nationaal Barcelona 10e

2020

Afstand Plaats
Keizerkampioen Noord- en Zuid-Holland 1e